Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus intuïtief schilderen: blok 3: 4 september

september 4, 2020 @ 10:00 am - 12:00 pm

Cursus intuïtief schilderen. Welke kleur trekt je aandacht? Welk kwast?

Cursus intuïtief schilderen: volg je je eigen ingevingen. Er is geen meditatie of opdracht, maar door te luisteren naar wat er innerlijk bij jou wil, laat je op jouw eigen wijze je schildering ontstaan. Stap voor stap ontwikkelt het schilderij zich. Zo ontdek je hoe jij jouw intuïtie kunt volgen. Maar ook wanneer je je laat (af)leiden door je gedachten. Zodra je dat ontdekt, ga je terug naar je ingevingen. Als dat niet lukt, ben ik er om samen met jou uit te zoeken wat er speelt, opdat er weer ruimte komt voor jouw creativiteit.

Voor wie

De cursus is geschikt voor mensen die:
  • op zoek zijn naar hun eigen expressievorm,
  • creatief willen zijn, zonder technieken te moeten leren of opdrachten uit te voeren,
  • meer verbinding willen met hun intuïtie,
  • nieuwsgierig zijn naar zichzelf en het creatieve proces,
  • tijd voor zichzelf willen, om helemaal bij zichzelf aan te komen

Schilderproces 

Zoals gezegd is bij de cursus intuïtief schilderen is het schilderproces belangrijker is dan het schilderresultaat. Het is tijd voor jezelf: het leggen van jouw verbinding met je intuïtie en vorm aan wat er uitgedrukt wil worden. Er zijn geen opdrachten of groepsnabesprekingen. Zo kan alles uit jou komen en bij jou blijven.

Werkwijze

Hoe werkt dat dan, intuïtief schilderen? Er zijn drie vragen, die jou tijdens het schilderproces begeleiden:
  • Welke kleur wil nu?
  • Welke kwast wil nu?
  • Waar wil het op papier?
Eigenlijk schilder je meer vanuit het voelen en bewegen, dan vanuit een mooi plaatje maken. je hoeft ook helemaal niet bewust te weten wat je maakt. Als het voor jou klopt, dan klopt het! Natuurlijk is er persoonlijke begeleiding tijdens het schilderen. We speken samen af op welke wijze jij dat wil. Terwijl iedereen individueel bezig is, is er tegelijkertijd een groepservaring, die steun, en inspiratie biedt.

Achtergrondinformatie

Meer informatie over intuïtief schilderen vind je https://www.vanuitjebron.nl/creativiteit-ontwikkelen/intuitief-schilderen/ Ook staat er veel achtergrondinformatie in het E-book dat je kan aanvragen op pagina https://www.vanuitjebron.nl/creativiteit-ontwikkelen/e-book-maak-je-creativiteit-weer-vrij/

Omgaan met emoties

Het schilderen kan emoties oproepen. Het is belangrijk dat jij hier zelf zorg voor kunt dragen. Natuurlijk is er ruimte voor je emoties, maar het is geen therapiegroep. Mocht je in behandeling zijn, overleg dan eerst met je behandelaar of deze cursus voor jou geschikt is. Je kunt natuurlijk ook met mij overleggen.

Uitwisselen ervaringen

Wie graag ervaringen wil uitwisselen, of groepsgewijs vragen wil stellen, kan gebruik maken van het facultatieve vragen-half uur. Hierin bespreken we dat wat aan bod wil komen. Soms is het een ervaring, soms een schildervraag of een “Hoe ga jij om met…”. Dit half uur is expres alleen voor wie dat wil. Want voor sommige mensen zet het praten het denken te veel in werking.  Anderen ervaren deze inspirerende bijeenkomsten als een fijne gelegenheid om even aan te komen voordat ze gaan schilderen.

Volg jouw proces

Creatief Avontuur is een eigenwijze en eigenzinnige cursus, waarbij jij de leiding hebt binnen jouw proces en ik, als docent, jou hierin volg, ondersteun en waar nodig aspecten ter sprake breng. Dit vraagt van jou om het initiatief te nemen om aan te geven wat jij nodig hebt.
Ervaring met acrylverf is niet nodig. Trek kleren aan die vies mogen worden. De verfvlekken gaan moeilijk uit de kleding.

Praktische informatie cursus Creatief Avontuur, intuïtief schilderen: 

Blokperiode 3 2020: 6 lessen: 4, 11, 18, 25 september en 2, 9 oktober.
Tijd: 10.00 – 10.30 facultatief vragen-halfuur (Let op: geen open inloop! om 10.00 start het)
10.30 – 12.00 schilderen. Koffie en theepauze naar eigen inzicht.
vanaf 12.00 samen schoonmaken en opruimen
Kosten: € 66,00 incl. basismaterialen. Excl. koffie, thee.
Korting van € 21,00 mogelijk bij minimuminkomen (€ 45,00 incl. basismaterialen. Excl. koffie, thee.)
Lokatie: wijkcentrum Trefpunt, Beijumerweg 17 9737 AB Groningen
Groepsgrootte: minimaal 5 personen, max 7. Later instromen in de cursus is in overleg.
Cursus Creatief Avontuur, blok 4 (7 lessen) start op 30 oktober (6, 13, 20 en 27 november, 4 en 11 december 2020) kosten: € 77,00 incl. basismaterialen , excl. koffie en thee. Voor minima korting mogelijk.

Coronamaatregelen: 

Er worden hygiënemaatregelen getroffen en minimaal 1,5 m afstand gehouden. Nadere details volgen bij aanmelding.

Indien a.g.v. Corona weer een lock down wordt afgekondigd krijg je 50% van het resterende cursusgeld terug. Indien ik a.g.v. ziekte geen les kan geven krijg je 100% van het resterende cursusgeld terug. Indien jij de lessen niet kan volgen vindt er geen restitutie plaats. Wel kan je zelf een plaatsvervanger regelen.

 

 

Gegevens

Datum:
september 4, 2020
Tijd:
10:00 am - 12:00 pm