Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cursus intuïtief schilderen: Schilderavontuur blok 2 2019

april 5 @ 10:00 am - 12:00 pm

€100,00

Bij Schilderavontuur, een cursus intuïtief schilderen, laat je op jouw eigen wijze je schildering ontstaan. Je hebt geen vastomlijnd plan, maar volgt je eigen ingevingen. Stap voor stap ontwikkelt het schilderij zich. Zo ontdek je hoe jij jouw intuïtie kunt volgen. Maar ook wanneer je je laat (af)leiden door je gedachten. Zodra je dat ontdekt, ga je terug naar je ingevingen. Als dat niet lukt, ben ik er om samen met jou uit te zoeken wat er speelt.

Voor wie

De cursus is geschikt voor mensen die:
  • op zoek zijn naar hun eigen expressievorm,
  • creatief willen zijn, zonder technieken te moeten leren of opdrachten uit te voeren,
  • meer verbinding willen met hun intuïtie,
  • nieuwsgierig zijn naar zichzelf en het creatieve proces,
  • tijd voor zichzelf willen, om helemaal bij zichzelf aan te komen

Schilderproces 

Zoals gezegd is bij de cursus Schilderavontuur is het schilderproces belangrijker is dan het schilderresultaat. Het is tijd voor jezelf: het leggen van jouw verbinding met je intuïtie en vorm aan wat er uitgedrukt wil worden. Er zijn geen opdrachten of groepsnabesprekingen. Zo kan alles uit jou komen en bij jou blijven.

Werkwijze

Hoe werkt dat dan, intuïtief schilderen? Er zijn drie vragen, die jou tijdens het schilderproces begeleiden:
  • Welke kleur wil nu?
  • Welke kwast wil nu?
  • Waar wil het op papier?
Eigenlijk schilder je meer vanuit het voelen en bewegen, dan vanuit een mooi plaatje maken. je hoeft ook helemaal niet bewust te weten wat je maakt. Als het voor jou klopt, dan klopt het! Natuurlijk is er persoonlijke begeleiding tijdens het schilderen. We speken samen af op welke wijze jij dat wil. Terwijl iedereen individueel bezig is, is er tegelijkertijd een groepservaring, die steun, en inspiratie biedt.

Achtergrondinformatie

Meer informatie over intuïtief schilderen vind je https://www.vanuitjebron.nl/creativiteit-ontwikkelen/intuitief-schilderen/ Ook staat er veel achtergrondinformatie in het E-book dat je kan aanvragen op pagina https://www.vanuitjebron.nl/creativiteit-ontwikkelen/e-book-maak-je-creativiteit-weer-vrij/

Omgaan met emoties

Het schilderen kan emoties oproepen. Het is belangrijk dat jij hier zelf zorg voor kunt dragen. Natuurlijk is er ruimte voor je emoties, maar het is geen therapiegroep. Mocht je in behandeling zijn, overleg dan eerst met je behandelaar of deze cursus voor jou geschikt is. Je kunt natuurlijk ook met mij overleggen.

Uitwisselen ervaringen

Wie graag ervaringen wil uitwisselen, of groepsgewijs vragen wil stellen, kan gebruik maken van het facultatieve vragen-half uur. Hierin bespreken we dat wat aan bod wil komen. Soms is het een ervaring, soms een schildervraag of een “Hoe ga jij om met…”. Dit half uur is expres alleen voor wie dat wil. Want voor sommige mensen zet het praten het denken te veel in werking.  Anderen ervaren deze inspirerende bijeenkomsten als een fijne gelegenheid om even aan te komen voordat ze gaan schilderen.

Volg jouw proces

Schilderavontuur is een eigenwijze en eigenzinnige cursus, waarbij jij de leiding hebt binnen jouw proces en ik, als docent, jou hierin volg, ondersteun en waar nodig aspecten ter sprake breng. Dit vraagt van jou om het initiatief te nemen om aan te geven wat jij nodig hebt.
Ervaring met acrylverf is niet nodig. Trek kleren aan die vies mogen worden. De verfvlekken gaan moeilijk uit de kleding.

Praktische informatie cursus intuïtief schilderen: 

Blokperiode 2: 9 lessen: Vrijdag 5 april tot en met 21 juni, m.u.v. 19 april (goede vrijdag) 3 mei (meivakantie) en 31 mei (verplichte vrije dag Trefpunt)
Tijd: 10.00 – 10.30 facultatief vragenhalfuur (Let op: geen open inloop! om 10.00 start het)
10.30 – 12.00 schilderen. Koffie en theepauze naar eigen inzicht.
vanaf 12.00 samen schoonmaken en opruimen
Kosten: € 90,00 incl. basismaterialen. Excl. koffie, thee.
Korting van € 23,00 mogelijk bij inkomen beneden modaal.
Lokatie: wijkcentrum Trefpunt, Beijumerweg 17 9737 AB Groningen
Groepsgrootte: minimaal 6 personen, max 10.
Cursus intuitief schilderen, blok 3 (10 lessen) start op 20 september.

Gegevens

Datum:
april 5
Tijd:
10:00 am - 12:00 pm
Kosten:
€100,00

Organisator

Vanuit je Bron
Telefoon:
050-7503460
Website:
www.vanuitjebron.nl

Locatie

Buurtcentrum Trefpunt
Beijumerweg 17
Groningen,9737 ABNederland
+ Google Maps