Een creatieve ontmoeting (online)

Ik hoor het van zoveel mensen: ik wil wel creatief zijn, maar thuis kom ik er niet aan toe. En als een lockdown fysieke bijeenkomsten verhindert, valt voor veel mensen de creatieve stok achter de deur weg.

Anja Bold (Studio Boldly) en ik willen daar verandering in brengen! Daarom creëren wij een laagdrempelige online creatieve ontmoeting / speelplek, waarbij jij uitgenodigd wordt om weer intuïtieve creatieve tijd in je leven te brengen. Van verlangen naar doen!

Een online creatieve ontmoeting (pilot)

Ons plan:

Met een groep (max. 10 personen) spreken we online af. Ieder gaat met zijn of haar eigen werk aan de slag. De insteek is intuïtieve creativiteit (en een kleurplaat inkleuren mag ook). Er zijn dus geen opdrachten!

Je regelt zelf je materiaal (de keuze is vrij!). Denk aan het maken van collage, tekening, kleurplaat, klei of schilderij. Je werkt voor jezelf, op jouw unieke wijze. Je hoeft niets te laten zien (mag wel) en je hoeft niets te bespreken of te verantwoorden. In principe is er geen techiek-uitleg.

 

Online hulp aan huis

Tijdens dit creatieve uur, ben ik, Evelien Stadt, aanwezig om jouw creatieve procesvragen te beantwoorden. Dus als je twijfelt, vastloopt, geraakt wordt of het niet meer weet: dan chat je met mij en geef ik antwoord. Via (persoonlijke) chat, maar ook via een breakoutroom (aparte spreekkamer). Zo kan je met mij overleggen zonder dat de anderen je horen.

Het creatieve ontmoeting online programma

Tien minuten van te voren kan je, via een toegestuurde link, inloggen en checken of alles naar behoren werkt.

Om 15.00 start de bijeenkomst, met een korte kennismaking en het aankomen bij je creatieve bron. Hierbij hebben we de webcam aan.

Om 15.15 gaat iedereen, op eigen wijze, een uur intuïtief creatief aan de slag. Mocht je hierbij met een meditatie willen starten of muziek op de achtergrond willen, dan regel je dat zelf. Je zet de microfoon van je computer uit, zodat iedereen echt in zijn eigen sfeer kan werken. Je hoeft je webcam niet aan te laten (mag wel). Je hoeft je werk ook niet te laten zien. Als je geen start kunt maken, helpt Evelien je op weg. Gedurende dit uur kan je, zoals gezegd, je vragen stellen aan Evelien.

Om 16.15 komen we weer bij elkaar (webcam aan). Tijdens de afronding mag je kort iets over je ervaring delen of vragen stellen, maar het hoeft niet. We sluiten samen af.

 

Pilot

Zoals Pippi Langkous zegt: “Anja en ik hebben dit nog nooit gedaan, dus we denken dat het kan!” Daarom is het eerste blok een pilot, waarbij we met maximaal 10 mensen het concept uitproberen. Al doende ontdekken we wat wel en niet werkt en wordt het concept mogelijk iets aangepast. Hierdoor kan de afronding iets uitlopen (maar we streven naar op tijd stoppen).

 

Eerste ervaring

De eerste bijeenkomst is op 26 januari geweest. Alle deelneemster vertelden: “Zonder deze bijeenkomst, was ik vandaag niet toegekomen aan mijn creatieviteit. Het is fijn om zo samen te creëren. Het helpt echt om ook thuis creatief te zijn.” Daarnaast is het zeer inspirerenden om elkaars verhalen te horen en iedereen aan het werk te zien. Al zag je soms alleen een kruin van iemands hoofd.

Om meer mensen deze kans te geven, is de pilot met een extra les uitgebreid.

 

Praktische informatie:

Data pilot creatieve ontmoeting online: 

Woensdag 9, 23 maart, 6 en 20 april 2022

Tijdstip: 

Van 15.00 – 16.30

Doe je ook mee?

Je betaalt € 7,50 per les.

Vragen en opgave:

Mail Evelien Stadt via info@vanuitjebron.nl of via het contactformulier. Na opgave stuurt Evelien je een factuur en je aanmelding is pas compleet na betaling. Er vindt geen restitutie plaats voor gemiste lessen, tenzij deze te wijten zijn aan Vanuit je Bron.

Online:

We werken via ZOOM. Na betaling krijg je een zoomlink toegestuurd.

Heb je nog nooit eerder met Zoom gewerkt? Ik stuur je een uitleg.

Bij het begin en de afronding verwachten we dat je webcam aan staat, zodat we elkaar kunnen zien. Tijdens het creëren mag je deze uitzetten, als je dat prettiger vindt. Je zet dan ook je microfoon uit (in de coachkamer zijn webcam en microfoon aan).

 

Achtergrondinformatie:

Meer weten over de werkwijze van Evelien? Vraag gratis haar E-book aan door op onderstaande link te klikken:

 

gratis E-book creativiteit vrijmaken