Creatieve vrijheid en authenticiteit met drakenfluisteren!

Nieuw: online training, start 25 mei 2020!!

Creatief verlangen opvolgen geeft creatieve vrijheid waarnemer zijn. Ontdek hoe stippen en lijnen jouw emoties triggeren. Creatieve vrijheid is alle kleuren mogen gebruiken Drakenfluisteren: creatief beperkende gedachten transformeren naar creatieve vrijheid

 

Creatieve vrijheid is niet vanzelfsprekend. Veel mensen verlangen naar creativiteit, maar voelen zich creatief geremd. Ze hebben te weinig plezier of maken er te weinig tijd voor vrij. Neem dit rijtje kenmerkende gedachten:

 • Ik heb niet genoeg techniek.

 • Ik heb geen talent.

 • Het is niet mooi.

 • Al weer te lang doorgegaan; nou ziet het er niet meer uit.

 • Ik wil meer gevoel in mijn werk.

 • Dat kan ik niet; laat maar.

 • Ik moet eerst .. doen, voordat ik mag tekenen.

 • Die kleur is fout…….

Hoeveel zijn er op jou van toepassing? Wil je daar vanaf? Dat kan!  Ga nu je creatieve verlangen vervullen! Zie je het al voor je of voel je een ‘ja, maar …’ opkomen?

Je draken

Die ‘ja, maar …’ is een remmende overtuiging. Het beperkt je creatieve vrijheid. Ik noem die overtuigingen je draken. Iedereen heeft ze. Als klein peutertje had je ze waarschijnlijk nog niet zo sterk. Toen creëerde je spontaan, vanuit vrijheid, precies zoals het in je op kwam. Je volgde je verlangen. Totdat anderen jou of jouw werk gingen corrigeren. Daardoor raakte je overtuigd, dat jouw eigen wijze niet goed was. Je ging je steeds meer aanpassen en werd creatief geremd. Je moest eerst denken en dan pas doen. Dat werkt door; elke keer als je nu denkt dat je ‘over de schreef gaat’ of ‘over de schreef zal gaan’ worden draken automatisch actief. Dan hoor je belemmerende gedachten, die zeer geloofwaardig lijken. Zolang je ze gelooft, zal je er naar blijven handelen. Daarmee blokkeren ze jouw creatieve vrijheid.

Je krijgt geen creatieve vrijheid door nieuwe technieken te leren. Je hoeft ook niet meer talent te hebben. Zolang je beperkende overtuigingen actief zijn, blijven ze je namelijk nog steeds afremmen! Hoe goed je ook bent! Daarom zijn ook kunstenaars vaak geremd in hun creativiteit. Echte vrijheid ontstaat als je, tijdens het creëren, je drakenovertuiging herkent. Daarmee stop je het automatische proces. Vervolgens kan je met de draak gaan fluisteren.

Drakenfluisteren

Draken willen voorkomen dat je afgewezen wordt. Daarom rem je jezelf. Maar je bent nu niet dat kleine kind meer! Jij mag alles maken! Creatief vrij zijn! Stop met het afwijzen van jouw authentieke expressie. Transformeer deze draken-gedachten en jouw creativiteit komt weer vrij. Jij hebt de keuze: authentieke zelfexpressie, gebaseerd op liefde en ruimte of creatief geremd zijn vanuit angst voor niet goed zijn of te kort schieten. Ik zeg niet dat het transformeren altijd makkelijk is. Soms heb je geduld en doorzettingsvermogen nodig. Maar het kan ook in een split-second voor elkaar zijn!

Creativiteit anders beleven

Creatieve vrijheid ontstaat als je gaat focussen op het proces in plaats van het product. Het gaat over voelen wat er in jou gebeurt, in plaats van iets maken. Je voelt hoe intuïtief jouw ingeving opkomt. Je ontdekt of je daar vrijuit expressie aan kan geven of dat er een draak in het spel komt. Draken zijn niet fout. Het is wat er in jou speelt en waar je je bewust van wordt. Door telkens te kiezen voor creatieve vrijheid, leer je draken te transformeren.

Creativiteit gaat ook over ervaren: voelen wat jouw creatieve handeling met met je doet. Hoe een kleur op jou inwerkt. Hoe een lijn voelt. Of een beeld je iets zegt. Het is een gesprek met jezelf, waarin jij jezelf mag uitdrukken en kan leren kennen. Het is zo’n krachtig en prachtig middel. Er ontstaat zelfbewustzijn, zelfliefde en komt er ruimte voor jouw authenticiteit, jouw wezen. Je gaat van creatief geremd zijn naar creatieve flow. Stap voor stap ontstaat er telkens een nieuwe creatieve ruimte.

Volg je creatief verlangen; ga doen, ervaren en begrijpen

Neem je creatief verlangen serieus en zet je creatief geremd zijn om naar flow. In de online training geef ik jou alle informatie die je nodig hebt, om jezelf naar creatieve vrijheid te brengen. Acht weken lang ontvang elke week een thema, waarin een belangrijk aspect van creativiteit wordt uitgelegd. Via inspirerende creatieve opdrachten ervaar je hoe het bij jou werkt. Door te doen ga je ervaren en ontdekken. De meest voorkomende drakengedachten rondom dat thema worden besproken, evenals fluistermogelijkheden.

Laagdrempelig en helder uitgelegd

De cursus is zeer laagdrempelig. De opdrachten zijn eenvoudig en zo opgesteld dat iedereen het op zijn of haar eigen wijze kan invullen. Het gaat immers om jouw authenticiteit! Elke les omvat vier aspecten:

1. Theorie over een aspect van intuïtieve creativiteit. 

2. Een ervaringsopdracht die je kunt uitwerken tot een tekening.

3. Creatieve inspiratie door bonusopdrachten (zodat je elke dag wel creatief kunt zijn, als je dat wilt).

4. Drakeninformatie, behorend bij het thema en drakenfluistertips.

Voor creatieve vrijheid zijn twee belangrijke aspecten nodig. In de training maak je er stapsgewijs mee kennis.

De weg naar binnen

Je begint met het herstellen van het contact met jouw creatieve bron. Leer je focus te verleggen van het product naar het proces. Ga waarnemen wat er in jou gebeurt. Fysiek, emotioneel en mentaal. Binnen creativiteit is zoveel te ervaren en het is vaak anders dan je vanuit je denken verwacht. Daarom is het zo goed om hier bewust bij stil te gaan staan. Door te spelen met lijnen, kleuren en vormen, ontdek je waar je blij van wordt of wat je afweer oproept. Juist via het voelen ontdek je de momenten waarop je creatief geremd wordt. Zo maak je kennis met jouw meest voorkomende draken, die zorgen dat de verbinding met jouw creatieve bron verstoord of verbroken is. Met die draken ga jij drakenfluisteren. Je gaat de logica ervan ontmantelen en nieuwe mogelijkheden naar creatieve vrijheid ontdekken.

De weg naar buiten

Nadat je alle basiselementen van creativiteit zelf hebt gevoeld, weet je: alles wat ik nodig hebt, zit al in mij. Ik heb creatieve vrijheid, tenzij ik een draak geloof. Vanuit de verbinding met jouw creatieve bron ga je expressie geven aan wat er in jou leeft. Je gaat van binnen naar buiten werken: intuïtief creëren. Natuurlijk zal dat wat je gaat maken een verrassing zijn, want alles ontstaat in het moment zelf. Jij mag jouw vrijheid innemen. Ik bied jou het vertrouwen dat dat kan, de steun die je mogelijk nodig hebt en extra informatie over de fases in de ontwikkeling van creatief werk. Hiermee herken je de moeilijke fases, waarin je makkelijk geremd raakt en weet je hoe je jezelf vrij kunt maken. Ook krijg je vijfentwintig inspiratietips, waarmee je nog maanden verder kunt creëren. Door de mogelijkheid van een persoonlijk coachingsgesprek, krijg jij echt maatwerk. 

 

Ontdek hoe vormen in creatief werk jou beïnvloeden. Geef jezelf de vrijheid om alles te mogen maken.  creativiteit; iedereen is creatief. Authenticiteit in creativiteit creatieve inspiratie is overal en geeft creatieve flow.  elk mens is creatief. intuïtieve creativiteit. Creatieve vrijheid

 

Materialen

De opdrachten gaan uit van kleurpotloden en tekenpapier. Dit is eenvoudig materiaal, waar je weinig techniek voor nodig hebt. Daardoor is er alle ruimte om je op de beleving te richten. Het staat je vrij om andere materialen te gebruiken, als je dat prettiger vindt. In de eerste les wordt een collage gemaakt, waarmee je tot de kern van je creatieve verlangen doordringt.

Praktische informatie

Tijdsinvestering: 2 uur per week voor theorie en basisopdracht. Voor wie meer wil zijn er bonusopdrachten, zodat je elke dag wel creatief kunt zijn.

Kosten: tijdelijke korting: van €150,00 naar € 100,00 inclusief 21% BTW. Hierbij worden wekelijks de bestanden per mail naar je toegestuurd. Van te voren word je een materiaallijst toegestuurd. Het betreft goede kleurpotloden, tekenpapier, schaar, lijm, plaatjes uit een tijdschrift of via internet, karton (van verpakkingen) en wat olie. 

Bonus

 • Facebookgroep om contact te hebben met medecursisten, vragen te stellen en informatie uit te wisselen.

 • Acht online live bijeenkomsten (via Zoom), waar je al je vragen kunt stellen. Er is een replay.

 • Een uur persoonlijke coaching (online) ter waarde van € 50,00

 • Wil je liever alles per post ontvangen, dan reken ik € 40,00 extra (8 * € 5,00 papier en verzendkosten). Je draagt zelf zorg voor je tekenmaterialen.

Groep: max. 10 personen.

Startdatum: 25 mei 2020.

Opgave: via de mail: info@vanuitjebron.nl. Betaling voor aanvang van de cursus.

Meer informatie: bel: 0612690685 of mail: info@vanuitjebron.nl.

Disclaimer: deze training is geen kunstzinnige therapie. Dit betekent dat je als deelnemer zelf verantwoordelijk bent voor goede zelfzorg. Intuïtieve creativiteit en drakenfluisteren kan emoties losmaken en oude pijnen triggeren. Het is belangrijk dat je hier mee om kunt gaan. Ik raad de cursus af voor mensen die in therapie zijn of therapeutische ondersteuning nodig hebben. Vanuit je Bron is niet aansprakelijk voor de gevolgen die het maken van de opdrachten te weeg kan brengen. Ik ben mij bewust dat deze disclaimer kan afschrikken, maar vraag van de deelnemers hier bewust bij stil te staan. Bij twijfel kan je vrijblijvend een gesprek aanvragen of de cursus geschikt voor jou is. 

Meer informatie over mijn zienswijze:

https://www.vanuitjebron.nl/creativiteit-ontwikkelen/e-book-maak-je-creativiteit-weer-vrij/

https://www.vanuitjebron.nl/het-creatieve-proces-de-drager-van-inzicht-en-vernieuwing/

https://www.vanuitjebron.nl/overlevingsmechanisme-nieuwe-mogelijkheden/

Meer informatie over mij:

https://www.vanuitjebron.nl/evelien-stadt/

Meest gestelde vragen

1. Ik vind het moeilijk om contact met mijn intuïtie te krijgen. Is de cursus dan wel iets voor mij? 

Jazeker! Door de opzet van de cursus word je stap voor stap door het proces heen geleid. Via de Facebook live en je persoonlijke coachingsuur kan er extra op jouw vraag worden ingetuned.

2. Ik heb geen kennis van tekentechnieken. Kan ik dan wel meedoen?

De basis van de tekentechnieken wordt in de cursus uitgelegd. Ieder kan op zijn of haar eigen wijze meedoen. Juist door het loslaten van techniek en het vrij improviseren, ontstaat jouw unieke werk.

3. Ik heb kunstacademie gedaan, maar merk dat ik te veel vast zit in technieken. Ik zou meer vrijheid willen. Is de cursus dan wel geschikt voor mij?

Technieken geven je enerzijds expressiemogelijkheden, maar brengen je ook vaak in het denken. In de cursus leer je hoe je jouw technieken een andere plek kunt laten innemen tijdens het creëren: ze worden geen leidraad maar hulpmiddel. Deze vaardigheid is te oefenen met de opdrachten die ik geef.

4. Kan ik de cursus uitproberen en geld terug krijgen als het me toch niet bevalt?

Indien de cursus je niet bevalt, heb je twee weken de tijd om dit aan mij door te geven. Je hebt dan les een tot en twee kunnen doornemen. Vanaf les drie is er geen restitutie mogelijk.

5. Hoelang blijft het lesmateriaal beschikbaar?

Je krijgt de lessen per mail thuisgestuurd en daarmee heb je ze levenslang tot je beschikking. Zodra de online lesomgeving klaar is, krijg je een toegangscode, waarmee je ook online de lessen kunt bekijken. 

6. Je gaat uit van kleurpotloden. Kan ik ook andere materialen gebruiken?

Ja, de opdrachten zijn in diverse tekenmaterialen uit te voeren. Ik heb er voor gekozen om van kleurpotloden uit te gaan omdat deze makkelijk verkrijgbaar zijn en eenvoudig toe te passen. Zo doende heb je weinig techniek nodig en kan je je meer op het creatieve proces zelf richten. Maar natuurlijk staat het je vrij om alle opdrachten op een andere wijze uit te voeren. Dat is juist inspirerend!

7. Is de cursus ook geschikt voor kinderen?

De cursus is geschreven voor volwassenen, maar een aantal opdrachten is zeker met kinderen (vanaf circa 7 jaar) uit te voeren. Indien je met kinderen wilt gaan tekenen, is het belangrijk om het concept van drakenfluisteren zelf onder de knie te hebben, opdat je de kinderen ook echte creatieve ruimte kunt bieden. Daarom raad ik aan om eerst de hele cursus te volgen, voordat je met kinderen gaat tekenen. Je zult namelijk heel anders naar creativiteit gaan kijken!

Opgave:

via de mail: info@vanuitjebron.nl. of via het contactformulier aan de zijkant van deze pagina. Betaling voor aanvang van de cursus.

Meer informatie: bel: 0612690685 of mail: info@vanuitjebron.nl.

Ervaringen van cursisten van de proeftraining 

“Een mooie cursus, die door iedereen heel persoonlijk is in te vullen. Evelien neemt je mee langs allerlei aspecten van creativiteit: werken met en kiezen van je materiaal, kleur en vorm, hoe vind je inspiratie en omgaan met vastlopen. De opdrachten zijn zo geschreven dat ze je door het hele proces heenleiden.

Voor mij was de cursus een reis door de thema’s waardoor ik weinig tijd en ruimte maak voor creativiteit. Dat gaf het proces diepgang. Nu ik daar wat beter naar kan kijken heb ik ook zin om hier mee verder te gaan. De cursus is zeker geslaagd!”

Nynke van der Hoek

 

“Ik denk dat ik een nieuwe hobby heb…

Na een slijmbeursontsteking in mijn rechterschouder leek het mij en mijn fysiotherapeut een goed idee om te gaan tekenen. Na wat ‘onvaste’ prutstekeningen begon het langzamerhand toch ergens op te lijken. Omdat ik op een bepaald moment inspiratie miste om leuke dingen te maken, heb ik de proeftraining gevolgd van de online cursus Intuïtieve Creativiteit. En toen werd het echt leuk! Ik ging tekenbenodigdheden aanschaffen en ik kreeg complimenten over mijn werk. Ik heb allerlei ideeën in mijn hoofd over wat ik nog allemaal wil maken, dus ik sta helemaal ‘aan’! Bedankt Evelien!”

Freka Vink

 

“Mijn ervaring met deze online tekencursus, die ik als ontwikkel-pilot heb gevolgd, was voor mijzelf verrassend. Ik heb al eerder veel getekend, maar kwam de laatste tijd niet verder dan inkleuren van een kleurboek.
Nu lijkt het alsof er een opening is in de creatieve communicatie naar buiten – plotseling schrijf ik veel meer. Spontaan borrelen elfjes op, en ook al een heel verhaal dat zomaar in zijn geheel in mijn hoofd zat. Het is bijzonder om vanuit nieuwe invalshoeken aan de slag te gaan. Inspirerend wat Evelien steeds had voorbereid en klaargelegd.
Van één oefening uit de cursus ging ik zowat uit mijn dak – daar werd ik helemaal blij van.
Heel blij ben ik met de nieuwe manier van opbergen van mijn kleurpotloden: niet meer in de grote kleurdoos, maar in een meer handzame blauwe trommel.
De blokkade op de ‘grote doos’ heb ik ontdekt door de draken oefeningen.
Ik blijk alleen al door de blauwe trommel thuis meer te kleuren.
En wat een fijn idee dat er nog zoveel mogelijkheden zijn: de cursus zit vol nieuws voor mij, en er is nog veel wat uitgeprobeerd kan worden.”

Niesje Sonneveld

 Opgave: info@vanuitjebron.nl of via het contactformulier: https://www.vanuitjebron.nl/contact/