Online training: Maak intuïtief je creativiteit vrij: leer drakenfluisteren

Nieuw: online training, start 1 maart !!

Creatief verlangen opvolgen geeft creatieve vrijheid waarnemer zijn. Ontdek hoe stippen en lijnen jouw emoties triggeren. Creatieve vrijheid is alle kleuren mogen gebruiken Drakenfluisteren: creatief beperkende gedachten transformeren naar creatieve vrijheid

 

Word ook creatief vrij!

Wil jij intuïtief creatief zijn, maar voel je je geremd? Creëer je te weinig creatie-tijd of heb je er te weinig plezier in, omdat je telkens afkeurende gedachten hebt? Je bent hierin niet uniek! Heel veel mensen voelen zich beperkt in hun creativiteit en denken: 

 • Ik heb niet genoeg techniek.

 • Ik heb geen talent.

 • Het is niet mooi.

 • De kleur is fout

 • Het ziet er niet meer uit: waarom stop ik niet op tijd?

 • Ik wil meer gevoel in mijn werk.

 • Ik moet eerst .. doen, voordat ik mag tekenen.

 • Volgende week ga ik het echt doen…

Daar wil je toch graag vanaf! Leer om te gaan met die beperkende stemmen in je hoofd en aak je creativiteit weer vrij. Krijg authentieke expressie en veel creatieve voldoening. Ontdek mijn unieke werkwijze. 

Creativiteit anders beleven

Creatieve vrijheid ontstaat als je je gaat focussen op het proces in plaats van het product. Het gaat over voelen wat er in jou gebeurt, in plaats van hoe je iets moet maken. Zo ontdek je welke intuïtieve ingevingen je kunt volgen en wanneer je beperkende gedachten (die ik je draken noem) je creativiteit gaan controleren. Draken zijn niet fout; ze willen je helpen. Als je begrijpt hoe het zit, kan je met je draken in gesprek gaan (drakenfluisteren) en telkens kiezen voor creatieve vrijheid. 

Ruimte voor jezelf maken

Creativiteit gaat ook over ervaren: voelen wat jouw creatieve handeling met met je doet. Hoe een kleur op jou inwerkt. Hoe een lijn voelt. Wat een beeld je zegt. Intuïtieve creativiteit is een gesprek met jezelf, waarin jij jezelf mag uitdrukken en tegelijkertijd ervaart wat er echt innerlijk speelt. Creativiteit is zo’n krachtig en prachtig middel. Er ontstaat zelfbewustzijn, zelfliefde, -vertrouwen en je leert kiezen voor jouw authenticiteit, jouw wezen. Creatieve vrijheid geeft creatieve flow. Dit komt niet alleen je creativiteit ten goede, want er ontstaat ook een prachtige verbinding met jezelf.

Stap voor stap creatieve vrijheid ontdekken

In de online training geef ik jou alle informatie die je nodig hebt, om jezelf naar creatieve vrijheid te brengen. In acht themalessen krijg je, naast theorie, vele inspirerende creatieve opdrachten, waaruit jij kiest wat bij jou past. Zo ervaar je direct in de praktijk hoe het bij jou werkt. Je ontdekt je creatieve inspiratie, je drakengedachten en fluistermogelijkheden. Hier heb je levenslang plezier van.

Laagdrempelig en helder uitgelegd

De cursus is zeer laagdrempelig. De opdrachten zijn eenvoudig en zo opgesteld dat iedereen het op zijn of haar eigen wijze kan invullen. Het gaat immers om jouw authenticiteit! Elke les omvat vier aspecten:

1. Theorie over een aspect van intuïtieve creativiteit. 

2. Een ervaringsopdracht die je kunt uitwerken tot een tekening.

3. Creatieve inspiratie via bonusopdrachten (zodat je elke dag wel creatief kunt zijn, als je dat wilt).

4. Drakeninformatie, behorend bij het thema en drakenfluistertips.

Opbouw training

Voor creatieve vrijheid zijn twee belangrijke aspecten nodig. Beide komen in de cursus aan bod. 

 1. Het herstellen van de creatieve verbinding met jezelf (de weg naar binnen).

 2. Expressie geven aan wat er in jou leeft (de weg naar buiten).

De weg naar binnen

De eerste vier lessen zijn gericht op het herstellen van het contact met jouw creatieve bron. Je leert je focus te verleggen van het product naar het proces en waar te nemen wat er in jou gebeurt. Fysiek, emotioneel en mentaal. Door te spelen met basiselementen, zoals lijnen, kleuren en vormen, ontdek je waar je blij van wordt of wat weerstand oproept. Juist via het voelen ontdek je de momenten waarop je creatief wordt geremd. Je maakt kennis met jouw meest voorkomende draken, die de verbinding met jouw creatieve bron verstoren en start met drakenfluisteren. Die leiden naar jouw persoonlijke mogelijkheden voor creatieve vrijheid.

De weg naar buiten

Na deze lessen weet je: alles wat ik nodig heb om creatief te zijn, zit al in mij. Nu wordt het tijd om vanuit de verbinding met jouw creatieve bron expressie te geven aan wat er in jou leeft: intuïtief creëren. Wat je maakt is een verrassing: alles ontstaat in het moment zelf. Jij mag jouw vrijheid innemen. Ik bied jou het vertrouwen dat dat kan, de steun die je mogelijk nodig hebt en extra informatie over de fases in de ontwikkeling van creatief werk. Hiermee leer je het creatieve proces te begrijpen en herken je de fases, waarin jij makkelijk geremd raakt. Je oefent verder met het drakenfluisteren en hebt zodoende genoeg handvatten om op eigen kracht verder te kunnen. Je weet hoe je je creativiteit vrij kunt maken.

Daarnaast krijg je vijfentwintig inspiratietips, waarmee je nog maanden verder kunt creëren. 

Begeleiding

Naast de online training, zijn er acht online bijeenkomsten (op woensdagavond) van max. 1 uur, waarin de theorie besproken wordt en er gelegenheid is voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Ook is er een Facebookgroep waar je je ervaringen kunt delen, elkaar kunt inspireren en vragen kunt stellen. Ik zal daar regelmatig aanwezig zijn.

Er is de mogelijkheid om aanvullend 1 op 1 online coachgesprekken erbij te boeken.

 

Ontdek hoe vormen in creatief werk jou beïnvloeden. Geef jezelf de vrijheid om alles te mogen maken.  creativiteit; iedereen is creatief. Authenticiteit in creativiteit creatieve inspiratie is overal en geeft creatieve flow.  elk mens is creatief. intuïtieve creativiteit. Creatieve vrijheid

 

Materialen

1e les: collage over je creatief verlangen:  A3 of A4 papier, plaatjes uit een tijdschrift of via internet, schaar, lijm.

Les 2 – 8: Goede kleurpotloden, tekenpapier, karton (van verpakkingen) en wat olie. Er is bewust gekozen voor kleurpotloden, omdat dit eenvoudig materiaal is, waar je weinig techniek voor nodig hebt. Daardoor is er alle ruimte om je op de beleving te richten. Het staat je vrij om andere materialen te gebruiken, als je dat prettiger vindt. In de praktijk blijkt dat rond les vijf cursisten andere (eigen) materialen gaan toevoegen.

Praktische informatie

Tijdsinvestering: 2 uur per les voor theorie en basisopdracht. Voor wie meer wil zijn er bonusopdrachten, zodat je elke dag wel creatief kunt zijn. De meeste cursisten kiezen voor 2 weken per les: 1 week theorie en basisopdracht en de 2e week een bonusopdracht.

Kosten: komt nog..

Vroegboekkorting: komt nog 

 

Bonus

 • Facebookgroep om contact te hebben met medecursisten, vragen te stellen en informatie uit te wisselen.

 • Acht online live bijeenkomsten (via Zoom), waar je al je vragen kunt stellen. Er is een replay.

Groep: max. 10 personen.

Startdatum: 1 maart 2021

Opgave: via de mail: info@vanuitjebron.nl. Betaling voor aanvang van de cursus.

Meer informatie: bel: 0612690685 of mail: info@vanuitjebron.nl.

Disclaimer: deze training is geen kunstzinnige therapie. Dit betekent dat je als deelnemer zelf verantwoordelijk bent voor goede zelfzorg. Intuïtieve creativiteit en drakenfluisteren kan emoties losmaken en oude pijnen triggeren. Het is belangrijk dat je hier mee om kunt gaan. Ik raad de cursus af voor mensen die in therapie zijn of therapeutische ondersteuning nodig hebben. Vanuit je Bron is niet aansprakelijk voor de gevolgen die het maken van de opdrachten te weeg kan brengen. Ik ben mij bewust dat deze disclaimer kan afschrikken, maar vraag van de deelnemers hier bewust bij stil te staan. Bij twijfel kan je vrijblijvend een gesprek aanvragen of de cursus geschikt voor jou is. 

Meer informatie over mijn zienswijze:

https://www.vanuitjebron.nl/creativiteit-ontwikkelen/e-book-maak-je-creativiteit-weer-vrij/

https://www.vanuitjebron.nl/het-creatieve-proces-de-drager-van-inzicht-en-vernieuwing/

https://www.vanuitjebron.nl/overlevingsmechanisme-nieuwe-mogelijkheden/

Meer informatie over mij:

https://www.vanuitjebron.nl/evelien-stadt/

Meest gestelde vragen

1. Ik vind het moeilijk om contact met mijn intuïtie te krijgen. Is de cursus dan wel iets voor mij? 

Jazeker! Door de opzet van de cursus word je stap voor stap door het proces heen geleid. Via de Facebook live en je persoonlijke coachingsuur kan er extra op jouw vraag worden ingetuned.

2. Ik heb geen kennis van tekentechnieken. Kan ik dan wel meedoen?

De basis van de tekentechnieken wordt in de cursus uitgelegd. Ieder kan op zijn of haar eigen wijze meedoen. Juist door het loslaten van techniek en het vrij improviseren, ontstaat jouw unieke werk.

3. Ik heb kunstacademie gedaan, maar merk dat ik te veel vast zit in technieken. Ik zou meer vrijheid willen. Is de cursus dan wel geschikt voor mij?

Technieken geven je enerzijds expressiemogelijkheden, maar brengen je ook vaak in het denken. In de cursus leer je hoe je jouw technieken een andere plek kunt laten innemen tijdens het creëren: ze worden geen leidraad maar hulpmiddel. Deze vaardigheid is te oefenen met de opdrachten die ik geef.

4. Kan ik de cursus uitproberen en geld terug krijgen als het me toch niet bevalt?

Na de start van de cursus, heb je vier weken de tijd om de cursus te annuleren. Je hebt dan les een en twee kunnen doornemen. Vanaf les drie is er geen restitutie mogelijk.

5. Hoelang blijft het lesmateriaal beschikbaar?

Je krijgt de lessen per mail thuisgestuurd en daarmee heb je ze levenslang tot je beschikking. Zodra de online lesomgeving klaar is, krijg je een toegangscode, waarmee je ook online de lessen kunt bekijken. 

6. Je gaat uit van kleurpotloden. Kan ik ook andere materialen gebruiken?

Ja, de opdrachten zijn in diverse tekenmaterialen uit te voeren. Ik heb er voor gekozen om van kleurpotloden uit te gaan omdat deze makkelijk verkrijgbaar zijn en eenvoudig toe te passen. Zo doende heb je weinig techniek nodig en kan je je meer op het creatieve proces zelf richten. Maar natuurlijk staat het je vrij om alle opdrachten op een andere wijze uit te voeren. Dat is juist inspirerend!

7. Is de cursus ook geschikt voor kinderen?

De cursus is geschreven voor volwassenen, maar een aantal opdrachten is zeker met kinderen (vanaf circa 7 jaar) uit te voeren. Indien je met kinderen wilt gaan tekenen, is het belangrijk om het concept van drakenfluisteren zelf onder de knie te hebben, opdat je de kinderen ook echte creatieve ruimte kunt bieden. Daarom raad ik aan om eerst de hele cursus te volgen, voordat je met kinderen gaat tekenen. Je zult namelijk heel anders naar creativiteit gaan kijken!

Opgave:

via de mail: info@vanuitjebron.nl. of via het contactformulier aan de zijkant van deze pagina. Betaling voor aanvang van de cursus.

Meer informatie: bel: 0612690685 of mail: info@vanuitjebron.nl.

Ervaringen van cursisten van de proeftraining 

“Een mooie cursus, die door iedereen heel persoonlijk is in te vullen. Evelien neemt je mee langs allerlei aspecten van creativiteit: werken met en kiezen van je materiaal, kleur en vorm, hoe vind je inspiratie en omgaan met vastlopen. De opdrachten zijn zo geschreven dat ze je door het hele proces heenleiden.

Voor mij was de cursus een reis door de thema’s waardoor ik weinig tijd en ruimte maak voor creativiteit. Dat gaf het proces diepgang. Nu ik daar wat beter naar kan kijken heb ik ook zin om hier mee verder te gaan. De cursus is zeker geslaagd!”

Nynke van der Hoek

 

“Ik denk dat ik een nieuwe hobby heb…

Na een slijmbeursontsteking in mijn rechterschouder leek het mij en mijn fysiotherapeut een goed idee om te gaan tekenen. Na wat ‘onvaste’ prutstekeningen begon het langzamerhand toch ergens op te lijken. Omdat ik op een bepaald moment inspiratie miste om leuke dingen te maken, heb ik de proeftraining gevolgd van de online cursus Intuïtieve Creativiteit. En toen werd het echt leuk! Ik ging tekenbenodigdheden aanschaffen en ik kreeg complimenten over mijn werk. Ik heb allerlei ideeën in mijn hoofd over wat ik nog allemaal wil maken, dus ik sta helemaal ‘aan’! Bedankt Evelien!”

Freka Vink

 

“Mijn ervaring met deze online tekencursus, die ik als ontwikkel-pilot heb gevolgd, was voor mijzelf verrassend. Ik heb al eerder veel getekend, maar kwam de laatste tijd niet verder dan inkleuren van een kleurboek.
Nu lijkt het alsof er een opening is in de creatieve communicatie naar buiten – plotseling schrijf ik veel meer. Spontaan borrelen elfjes op, en ook al een heel verhaal dat zomaar in zijn geheel in mijn hoofd zat. Het is bijzonder om vanuit nieuwe invalshoeken aan de slag te gaan. Inspirerend wat Evelien steeds had voorbereid en klaargelegd.
Van één oefening uit de cursus ging ik zowat uit mijn dak – daar werd ik helemaal blij van.
Heel blij ben ik met de nieuwe manier van opbergen van mijn kleurpotloden: niet meer in de grote kleurdoos, maar in een meer handzame blauwe trommel.
De blokkade op de ‘grote doos’ heb ik ontdekt door de draken oefeningen.
Ik blijk alleen al door de blauwe trommel thuis meer te kleuren.
En wat een fijn idee dat er nog zoveel mogelijkheden zijn: de cursus zit vol nieuws voor mij, en er is nog veel wat uitgeprobeerd kan worden.”

Niesje Sonneveld

 Opgave: info@vanuitjebron.nl of via het contactformulier: https://www.vanuitjebron.nl/contact/