Think like a Zebra

Creatief denken: Think like a Zebra®

  • Wil je meer kansen creëren?
  • Zoek je handvatten om een probleem te tackelen?
  • Wil je leren om “out of the box”  te denken?
  • Zoek je onverwachte invallen of een creatieve insteek?
  • Of juist het bekende, maar net even anders (omdat het bekende niet goed werkt)?
  • Wil je snel, simpel en doeltreffend oplossingen vinden?

Dan is Think like a Zebra iets voor jouw: snel, makkelijk en effectief .

Probleem oplossen? Kansen zien? Ontdek creatief denken 

Een probleem is een vraag,  waar je geen oplossing voor hebt. Een kans is een nieuwe mogelijkheid. Meestal gebruik je 3 – 5 denkstrategieën om een vraag op te lossen. Think like a Zebra® geeft je 10 strategieën, opgedeeld in 53 mogelijkheden: je diercoaches. Zo kom je pijlsnel tot nieuwe oplossingen en kansen.

Think like a Zebra® maakt creatief denken eenvoudig

Think like a Zebra® is een eenvoudige en speelse methode. Bij elke denkstrategie zijn symbolisch dieren gekoppeld, die op hun eigen wijze met een probleem omgaan. Zo denkt de zebra (zwart-wit: omgaan met tegenstellingen):” Wat zou er gebeuren als je het tegenovergestelde zou doen?” De hagedis, die bij gevaar zijn staart loslaat, zodat hij zelf kan vluchten, vraagt: ” Wat zou je kunnen loslaten en wat zou er dan gebeuren?” De hamster vraagt: “Wat zou je kunnen verzamelen of concentreren?”

Bij Think like a Zebra® staan er, geclusterd in tien denkwijzen, 53 dier-coaches voor je klaar om je probleem of onderzoeksvraag te ondervragen. Mocht je daar nog niet genoeg aan hebben, dan kan je gebruikmaken van de Creativity Calculator, die je laat optellen, reduceren of vermenigvuldigen. Uit al die mogelijke oplossingen, leer je jouw oplossing te kiezen.

Think like a Zebra materialen

tlaz kaarten Think like a zebra werkbord

Boek: Think like a Zebra

Er is een kaartenset, een werkbord en het boek: “Think like a zebra” van Bella Bleicher en Sari Barel.

Met de kleurrijke set Think like a Zebra kaarten (€ 60,00 incl. BTW excl. verzendkosten) kan je makkelijk een diercoach trekken, om je probleem te onderzoeken. Op het werkbord (€15,00 incl. BTW en excl verzendkosten) vind je een prima overzicht van alle diercoaches en denkstrategieën. Deze materialen zijn alleen verkrijgbaar bij erkende Think like a Zebra trainers. Het engelstalige boek met de fabel over Think like a Zebra is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com. en Amazon.nl

Als je materialen wilt bestellen: neem contact met mij op.

Leer ook creatief denken met Think like a Zebra® 

vanuit je bron organiseert algemene informatiebijeenkomsten en (introductie)workshops. Ook zijn er speciale bijenekomsten voor ZZP’ers. Maar je kunt ook een eigen training aanvragen, voor het bedrijf, de school, vereniging etc. Vraag op het contactformulier rechts op de pagina informatie aan, of bel met Evelien Stadt: 050 7503460

Wanneer Think like a Zebra® toepassen?

Bij brainstorm, productontwikkeling, levensvragen, teambuilding etc. is Think like a Zebra® toepasbaar. Voorbeelden zijn:

– hoe kan ik beter leren plannen?
– hoe kan ik een grotere doelgroep bereiken?
– hoe maak ik netwerken minder spannend?
– hoe kan ik mijn zoon stimuleren zijn huiswerk te doen?
– welke denkstrategieën hebben wij in ons team en welke missen we nog?
– ontwerp een potlood
– hoe kan ik mij meer ontspannen? etc

Creatief denken, Think like a Zebra® op school?

Kinderen leren heel snel met Think like a Zebra ® te werken. Zo kunnen ze op creatieve wijze zelf problemen oplossen. Vraag met het contactformulier rechts op de pagina informatie, een creatieve les of lezing aan.

Erkend trainer Think like a Zebra ®

Evelien Stadt van Vanuit je bron werd in 2013 één van de eerste gecertificeerde Think like a Zebra® trainers in Nederland. Belangstelling om zelf trainer te worden? Kijk op www.thinklikeazebra.nl en vermeld dat je via mij aan dit adres bent gekomen.

Think-Zebra-logo1