Lezing workshop creatief denken: Think Like a Zebra

Creatief denken is makkelijk te leren! Ook als je denkt niet creatief te zijn. Na een uitleg over de werkwijze van Think Like a Zebra ® kan je altijd creatief denken!

Creatief denken leren? Think like  a Zebra® !

ben je op zoek naar:

– meer manieren om problemen op te lossen?
– een speelse wijze waarmee kinderen leren hoe zij problemen kunnen oplossen?
– het ontdekken van jouw denkstijl?
– en wil je graag weten hoe de rest van jouw team denkt?
– een nieuwe methode om je coach-vaardigheden te verdiepen?
– nieuwe mogelijkheden voor je bedrijf of product?

Een lezing workshop creatief denken: Think like a Zebra®

Creatief denken is het op veel verschillende manieren naar iets kunnen kijken, zodat je diverse mogelijkheden ontdekt. Elk mens heeft al een aantal manieren waarop hij of zij denkt. Met Think like a Zebra® breid je dat aantal op eenvoudige wijze uit.
In een lezing workshop Think like a Zebra ® ontdekt u de mogelijkheden van creatief denken.  Ja, juist voor  niet-creatieven is de lezing geschikt!  Omdat Think like a Zebra® eenvoudig te leren is.

Anders kijken naar problemen

Een probleem is niets anders dan een vraag waar je nog geen oplossing voor weet. Meestal bekijk je een  vraag  op drie tot vijf verschillende manieren. Met Think like a Zebra ® krijg je er tien! Elke manier is weer onder te verdelen in specialisaties, zodat je nog gerichter kunt leren denken. Elke specialisatie is samengevat in een dier (als kapstok) en een vraag. Door het stellen van de vraag, richt je je denken op mogelijkheden om je vraag op te lossen.

Animal coaches™

Zo vraagt de zebra (symbool voor zwart-wit): “Wat zou er gebeuren als je in tegenstellingen gaat denken?”
De hagedis (laat zijn staart los bij gevaar) vraagt: “Wat zou je kunnen loslaten, zelfs al lijkt het nu onmogelijk?”
En de spin (onzichtbaar web) vraagt: “Wat zou je ongemerkt kunnen doen?”

Zo staan er bij Think like a Zebra ® 54 diercoaches voor je klaar, om met je mee te denken over je vraag. Daarnaast is er nog het calculator-systeem om antwoorden  te genereren. Kortom: ideaal brainstormmateriaal.

Lezing of workshop Think like a Zebra®

In een lezing maakt u kennis met de methode, in een workshop kunt u ook gerichter praktisch oefenen met de methode. Indien gewenst kan zelfs een eigen probleem als uitgangspunt worden genomen, zodat je aan het einde van de workshop met veel nieuwe ideeën naar huis gaat. Een lezing kost € 300,00 exclusief 21% BTW, en een werkbord Think like a Zebra. Vanaf 15 km enkele reis worden reiskosten berekend. Bij reistijd langer dan een uur, wordt deze ook verrekend. Workshopprijzen zijn in overleg.

Think Like a Zebra® is ook een leuke manier om op een netwerkbijeenkomst mensen met elkaar in contact te brengen, of om op een creatieve manier op scholen te werken.

Ervaringen met Think like a Zebra training/lezing:

Docenten Hanzehogeschool Groningen, opleiding Voeding en Diëtethiek

Thinking like a zebra was verrassend, wil ik graag eens mee gaan spelen bijvoorbeeld bij reflectie, scriptie begeleiding, en in mijn eigen voortgang als ik het gevoel heb spaak te lopen. Ik kom de kaarten zeker een keer bij je halen.

Het zebradenken vond ik heel aardig, vooral bij studenten die vastlopen in eigen gedachtenloops soms lastig om handvatten aan te reiken hoe daar uit te komen.  Dat kan zeker met zebra idee.

De teamdag heeft me als extra het Think like a Zebra principe bijgebracht. Erg leuk om zo naar problemen te kijken en op te lossen! Verder neem ik mee dat we als mens allen creatief zijn. Maar dat we door het stigma dat op het woord creativiteit geplakt zit, we met zijn allen denken dat we niet creatief zijn als we niet kunnen schilderen. Echter, zit creativiteit in zoveel meer.

Ben verder nieuwsgierig geworden naar het concept van ‘Think like a Zebra’ en ik ga zeker op zoek naar meer info, ook een mooie vorm van onderwijs…. beetje laten proeven aan een bepaald thema, daarmee de nieuwsgierigheid opwekken zodat deelnemers/ studenten zelf op zoek gaan naar oplossingen.

Door het spel ‘think like a zebra’ wordt je als docent uitgedaagd om anders te denken en dat is naar mijn mening erg goed! Vaak zit je een beetje in een vast stramien en daar moet je uit komen.

Think like a Zebra voor ZZP’ers:

Het is heerlijk om even uit de dagelijkse stroom van hard werken te stappen en op een lichte en speelse en vooral een totaal andere manier met (werk)thema’s aan de slag te gaan.  Dat geeft energie en voeding en zin in ondernemen!
Philippine Tjalma; Noorderkompas

Vanuit de diercoaches / eigenschappen naar je denk- en werkwijze kijken leverde me inzichten op voor verandering waar ik zelf niet zo gauw aan zou denken.Je wordt als het ware op een ander been gezet. Is even wennen, kan weerstand opwekken, maar is wel heel interessant. Het is bij mij blijven plakken. Ik zou hier wel vaker gebruik van willen maken, kan me voorstellen dat een training met een spec. thema, bijv. ‘leven in balans’ ook boeiend kan zijn (dit leek nu voor iedereen het thema/probleem, ’te druk’), of om individueel verder te worden geholpen met een (terugkerend) probleem.
Annelies Wiersma; Act On Virtues

Het doet me eens te meer beseffen hoe verschillend je tegen dezelfde knelpunten aan kunt kijken. Als mediator weet ik dat wel, werk ik dagelijks met verschillende belevingen en waarheden maar door het zo aan dieren te koppelen wordt het heel beeldend. Je kunt het heel goed aan mediators  en coaches aanbevelen. Voor hen kan het een stukje extra bagage zijn bij het uitoefenen van hun beroep. Als mediator kan ik de angel ergens uit halen door een dier als metafoor te gebruiken.
Judith Bos; Accent Mediation

ZZP-er, ben je nieuwsgierig hoe je jouw vragen, problemen of kansen in kaart kunt brengen op een andere manier? Ik was dat wel! Tijdens de workshop TLAZ maak je niet alleen kennis met andere collega-ZZP-ers, maar ook met een hele bijzondere manier hoe je naar bovengenoemde kunt kijken. Hoe je oplossingen verzint vanuit een totaal onverwachte “point-of-view” en waarmee je op een leuke, creatieve manier samen verder komt. En dat ook nog op een prettige wijze door Evelien verzorgd. Da’s weer eens wat anders dan alle wielen zelf uitvinden!
Dolf Flinker; Leefstijlkompaz

Door op een andere manier naar dingen te kijken, met gebruikmaking van de kaarten, en in gesprek te zijn met meerdere mensen, heb ik de feedback gekregen die ik als ZZPer vaak moet missen. Brainstormen zorgt er voor dat blinde vlekken zichtbaar worden, zodat hier een verandering in plaats kan/kon vinden. Onmogelijkheden kunnen mogelijkheden worden en nieuwe inzichten kunnen bijdragen aan hetgeen achter de vraag van het “probleem” ligt.  Leuk om hier aan mee gewerkt te hebben en bedankt Evelien.
Karina Staal; Onesto e bella; coaching en begeleiding

Andere opdrachtgevers waren o.a.;

* VIP Studievereniging Psychologie Groningen
* Vereniging ZONN (Zorgondernemers Noord Nederland)
* Stichting netwerk OVGO (Ondernemende Vrouwen Groninger Ommeland)* Talent- Groningen (Dagbesteding)
* Noorderlink

Meer informatie over lezing workshop Think like a Zebra®?

Neem contact met mij op via het contactformulier rechts op de pagina en ik bespreek graag de mogelijkheden.