Online training:

 

Kan je met een online training leren om intuïtief te creëren? Ja dat kan! Met deze training leer je om: 

 • van creatief geblokkeerd naar creatief vrij te zijn.
 • Meer vanuit je gevoel dan vanuit je denken te creëren. 
 • Meer creatief plezier te ervaren en afkeurende gedachten te transformeren.
 • Verbinding te maken met jouw creatieve inspiratie en op authentieke wijze creatief te zijn.


Voel je je geremd in je creativiteit? Je bent hierin niet uniek! Heel veel mensen voelen zich beperkt in hun creativiteit en denken: 

 
 • Ik heb niet genoeg techniek.
 • Ik mis creatief talent; ik kan dat niet.
 • Het is nooit mooi genoeg.
 • Ik ga veel te lang door, waardoor ik het verpest.

Daar wil je toch graag vanaf! Dus volg je verlangen en wordt creatief. Ontdek: “Ik mag ALLES maken!”     

Unieke werkwijze

Je hoeft geen nieuwe technieken te leren! Jouw creativiteit is nu al goed genoeg. Echter door geloofwaardige beperkende gedachten in je hoofd (ik noem ze je draken), kan je dit niet ervaren. Ik leer je anders met je draken om te gaan. Dit proces noem ik drakenfluisteren. Daardoor komt jouw unieke, authentieke creativiteit weer vrij. Je durft weer te creëren en ervaart creatieve voldoening.

Volg je creatieve verlangen en leer drakenfluisteren. Je bent het waard!

Creativiteit anders beleven

Creatieve vrijheid ontstaat als je je gaat focussen op het proces in plaats van het product. Het gaat over voelen wat er in jou gebeurt, in plaats van hoe je iets moet maken. Zo ontdek je welke intuïtieve ingevingen je kunt volgen en wanneer je draken je creativiteit gaan controleren en veroordelen. Draken zijn niet fout; ze willen je helpen. Als je begrijpt hoe het zit, kan je met je draken in gesprek gaan en telkens opnieuw kiezen voor creatieve vrijheid. Zoals gezegd: jij mag ALLES maken (tenzij je anders gelooft).

Ruimte voor jezelf maken

Creativiteit gaat ook over ervaren: voelen wat jouw creatieve handeling met met je doet. Hoe een kleur op jou inwerkt. Hoe een lijn voelt. Wat een beeld je zegt. Intuïtieve creativiteit is een gesprek met jezelf, waarin jij jezelf mag uitdrukken en tegelijkertijd ervaart wat er echt innerlijk speelt. Creativiteit is zo’n krachtig en prachtig middel. Er ontstaat zelfbewustzijn, -liefde en -vertrouwen en je leert te kiezen voor jouw authenticiteit, jouw wezen. Creatieve vrijheid brengt creatieve flow. Dit komt niet alleen je creativiteit ten goede. Er ontstaat ook een prachtige verbinding met jezelf, die doorwerkt in allerlei aspecten van je leven.

Opbouw van de training

Voor creatieve vrijheid zijn drie belangrijke aspecten nodig. 
 1. Het herstellen van de creatieve verbinding met jezelf (de weg naar binnen). Deze bestaat uit vijf modules.

 2. Expressie geven aan wat er in jou leeft (de weg naar buiten). Deze bestaat uit drie modules.

 3. Bepalen wat jij nodig hebt om creatief te blijven, ook als de cursus is afgelopen.

Al deze aspecten komen in negen modules aan bod.

De weg naar binnen

De weg naar binnen is gericht op het herstellen van het contact met jouw creatieve bron. Je leert je focus te verleggen van het product naar het proces en waar te nemen wat er in jou gebeurt. Fysiek, emotioneel en mentaal. Door te spelen met basiselementen, zoals lijnen, kleuren en vormen, ontdek je waar je blij van wordt of wat weerstand oproept. Juist via het voelen ontdek je de momenten waarop je creatief wordt gestimuleerd of geremd. Je maakt kennis met jouw meest voorkomende draken, die de verbinding met jouw creatieve bron verstoren en start met drakenfluisteren. Die ervaringen leiden naar jouw persoonlijke mogelijkheden voor creatieve vrijheid.

De weg naar buiten

Na deze lessen weet je: alles wat ik nodig heb om creatief te zijn, zit al in mij. Nu wordt het tijd om vanuit de verbinding met jouw creatieve bron expressie te geven aan wat er in jou leeft: intuïtief creëren. De weg naar buiten.

Wat je gaat maken is een verrassing: alles ontstaat in het moment zelf. Jij mag jouw vrijheid innemen. Voor veel mensen is dit een spannende stap: zomaar doen wat er in je opkomt. Hoe kan daar iets goeds van komen? 

Daarom blijf ik nog een vier modules bij je. Ik bied jou het vertrouwen dat het kan. Je krijgt steun als je die nodig hebt en extra informatie om het creatieve proces nog beter te begrijpen. Je ontdekt de fases in de ontwikkeling van het creatieve proces en het creatieve werk. Binnen deze fases ontdek je waar jij makkelijk geremd raakt. Deze herkenning helpt om weerstanden te doorzien. Je oefent verder met het drakenfluisteren en hebt na afloop genoeg handvatten om op eigen kracht verder te kunnen. Met de inspiratietips kan je nog maandenlang verder en in jouw actieplan heb je ook met jezelf afgesproken op welke wijze jij creatieve stappen blijft zetten als de cursus is afgelopen.

Theorie en praktijk

In elke module krijg je, naast theorie, een eenvoudige basisopdracht waarin de theorie direct naar de praktijk wordt vertaald. Zo ervaar je hoe het bij jou werkt. Dat kan namelijk heel anders uitpakken, dan je van te voren had gedacht. Daarnaast zijn er inspirerende bonusopdrachten, waaruit jij kiest wat bij jou past. Je ontdekt je creatieve inspiratie, je drakengedachten en fluistermogelijkheden. Hier heb je levenslang plezier van.

Materialen:

Voor een collage over je creatief verlangen: stevig A3 of A4 papier, plaatjes uit een tijdschrift of via internet, schaar, lijm. Eventueel kleurpotloden.

Voor de overige creatieve opdrachten: goede kleurpotloden, gum, punteslijper, tekenpapier, karton (van verpakkingen) en wat baby-olie. 

Ik heb bewust gekozen voor kleurpotloden, omdat dit eenvoudig materiaal is, waar je weinig techniek voor nodig hebt. Daardoor is er alle ruimte om je op de beleving te richten. Het staat je vrij om andere materialen te gebruiken, als je dat prettiger vindt. In de praktijk blijkt dat rond module vijf cursisten andere materialen gaan toevoegen, omdat ze verlangen naar meer. Hoe mooi is dat: van creatief geremd naar creatieve expansie gaan. Geheel op eigenwijze.

De materialen zijn niet bij de cursus inbegrepen, zodat jij je kan afstemmen op jouw behoefte en mogelijkheden.

Praktische informatie online training

Online leeromgeving: de cursus staat in een online leeromgeving, waarvoor jij een persoonlijk wachtwoord krijgt. Hierdoor kan je de cursus geheel in eigen tempo volgen. Er zijn twee startmodules over de cursusopbouw en aanverwante zaken en negen inhoudelijke modules (5 voor de weg naar binnen en 4 voor de weg naar buiten). Een module bestaat uit 6 – 10 lessen, een basisopdracht en 3 – 6 bonusopdrachten. Daarmee krijg je inspiratie voor urenlang creatief plezier, inzicht in het creatieve proces en jouw persoonlijke wijze om te drakenfluisteren.

Lesperiode: de meeste cursisten volgen één module per twee weken: één week theorie en de basisopdracht en de tweede week één of meer bonusopdrachten. Totaal kom je dan op zestien weken.

Tijdsinvestering: twee tot drie uur per module voor theorie en basisopdracht. Met de bonusopdrachten kan je wel elke dag creatief zijn.

Begeleiding: een besloten facebookgroep om contact te hebben met medecursisten, vragen te stellen en informatie uit te wisselen. Ik ben daar regelmatig aanwezig om vragen te beantwoorden.

Wil je meer persoonlijke begeleiding? Kies dan het VIP pakket , waarbij je kunt meedoen met negen online live bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn op maandagavond van 20.00 – 21.00 via ZOOM. Er is een replay beschikbaar voor wie niet aanwezig kan zijn. (Wie niet in beeld wil verschijnen kan zonder camera meedoen of zijn/haar vragen aan mij mailen, zodat ik ze in het algemeen in de live bijeenkomsten zal bespreken). 

Wie liever persoonlijke 1 op 1 coaching wil, kan dit in overleg boeken. Deze coaching kan zowel online als bij mij thuis in Groningen.

Prijs

Online training, individueel volgend, zonder extra begeleiding: € 175,–, inclusief 21 % BTW.

V.I.P pakket: online training + 9 online live groepsbijeenkomsten: € 325,–  inclusief 21% BTW. De nieuwe cursus start 10 april 2023. De bijeenkomsten zijn om de twee weken op maandagavond van 19.30 – 21.00.

Online training + strippenkaart met 5 uur individuele coaching: € 425,– Deze uren zijn naar eigen inzicht in te delen en zijn een jaar geldig.

Online training + 9 individuele coachgesprekken van 1 uur: € 625,00 inclusief 21% BTW

Start training

Het individuele traject en het traject met persoonlijke begeleiding kan je direct na betaling starten. Voor het V.I.P. pakket kan je je via het contactformulier aanmelden voor de wachtlijst.

Geldigheid deelname: ook na afloop van de cursus blijf je deze toegang behouden. Deze is geldig zolang Vanuit je Bron bestaat, met een minimum van een jaar.

Opgave: via de mail: info@vanuitjebron.nl. onder vermelding van naam (eventueel bedrijfsnaam) en adresgegevens. Betaling voor aanvang van de cursus. Je krijgt hiervoor en factuur toegestuurd.

Meer informatie: bel: 0612690685 of mail: info@vanuitjebron.nl.

Disclaimer: deze training is geen kunstzinnige therapie. Dit betekent dat je als deelnemer zelf verantwoordelijk bent voor goede zelfzorg. Intuïtieve creativiteit en drakenfluisteren kan emoties losmaken en oude pijnen triggeren. Het is belangrijk dat je hier mee om kunt gaan. Voor mensen die in therapie zijn of therapeutische ondersteuning nodig hebben vind ik het een voorwaarde dat je eerst te overlegt met je eigen behandelaar. Deze persoon kan inschatten of dit proces kan bijdragen aan heling of juist contraproductief kan werken.

Vanuit je Bron is niet aansprakelijk voor de gevolgen die het maken van de opdrachten te weeg kan brengen. Ik ben mij bewust dat deze disclaimer kan afschrikken, maar vraag van mijn deelnemers om hier bewust bij stil te staan. Bij twijfel kan je vrijblijvend een gesprek aanvragen of de cursus geschikt is voor jou. 

Opgave interesse online training:

via de mail: info@vanuitjebron.nl. 

Via de aanmeldpagina: Online training “Maak intuïtief je creativiteit vrij”

Of bel: 0612690685 

 

Ervaringen van cursisten van de online training 

“Een mooie cursus, die door iedereen heel persoonlijk is in te vullen. Evelien neemt je mee langs allerlei aspecten van creativiteit: werken met en kiezen van je materiaal, kleur en vorm, hoe vind je inspiratie en omgaan met vastlopen. De opdrachten zijn zo geschreven dat ze je door het hele proces heenleiden.

Voor mij was de cursus een reis door de thema’s, waardoor ik weinig tijd en ruimte maak voor creativiteit. Dat gaf het proces diepgang. Nu ik daar wat beter naar kan kijken heb ik ook zin om hier mee verder te gaan. De cursus is zeker geslaagd!”

Nynke van der Hoek

 

“Ik denk dat ik een nieuwe hobby heb…

Na een slijmbeursontsteking in mijn rechterschouder leek het mij en mijn fysiotherapeut een goed idee om te gaan tekenen. Na wat ‘onvaste’ prutstekeningen begon het langzamerhand toch ergens op te lijken. Omdat ik op een bepaald moment inspiratie miste om leuke dingen te maken, heb ik de proeftraining gevolgd van de online cursus Intuïtieve Creativiteit. En toen werd het echt leuk! Ik ging tekenbenodigdheden aanschaffen en ik kreeg complimenten over mijn werk. Ik heb allerlei ideeën in mijn hoofd over wat ik nog allemaal wil maken, dus ik sta helemaal ‘aan’! Bedankt Evelien!”

Freka Vink

Het heeft me geopend

“Mijn ervaring met deze online tekencursus, die ik als ontwikkel-pilot heb gevolgd, was voor mijzelf verrassend. Ik heb al eerder veel getekend, maar kwam de laatste tijd niet verder dan inkleuren van een kleurboek. Nu lijkt het alsof er een opening is in de creatieve communicatie naar buiten – plotseling schrijf ik veel meer. Spontaan borrelen elfjes op, en ook al een heel verhaal dat zomaar in zijn geheel in mijn hoofd zat. Het is bijzonder om vanuit nieuwe invalshoeken aan de slag te gaan. Inspirerend wat Evelien steeds had voorbereid en klaargelegd.
En wat een fijn idee dat er nog zoveel mogelijkheden zijn: de cursus zit vol nieuws voor mij, en er is nog veel wat uitgeprobeerd kan worden.” 

Niesje Sonneveld

Meer informatie over mijn werkwijze:

Gratis E-book over deze werkwijze: Maak intuïtief je creativiteit vrij

Blogs:

Het creatieve proces: de drager van inzicht en vernieuwing

Overlevingsmechanisme geeft nieuwe mogelijkheden

Meer informatie over mij:

Evelien Stadt

Opgave online training:

mail naar: info@vanuitjebron.nl of via het contactformulier

 

Creativiteit heeft mijn leven verrijkt. Niet alleen met creatief plezier, maar ook doordat het mij leerde om blokkades te transformeren. Daardoor sta ik blijer en vrijer in het leven. Die kennis en vaardigheid gun ik jou ook!

Evelien Stadt
 

 

 

Meest gestelde vragen over de online training:

1. Wanneer start de cursus?

De online training in privemodus en de training met persoonlijke begeleiding kan je direct starten. De V.I.P. training start 3 keer er jaar.

2. Ik vind het moeilijk om contact met mijn intuïtie te krijgen. Is de cursus dan wel iets voor mij? 

Jazeker! Door de opzet van de cursus word je stap voor stap door het proces heen geleid. Als je gebruik maakt van het VIP programma kan je ook persoonlijk je vragen stellen tijdens de live bijeenkomsten. 

3. Ik heb geen kennis van tekentechnieken. Kan ik dan wel meedoen?

De basis van de tekentechnieken wordt in de cursus uitgelegd. Ieder kan op zijn of haar eigen wijze meedoen. Juist door het loslaten van techniek en het vrij improviseren, ontstaat jouw unieke werk.

4. Ik heb kunstacademie gedaan, maar merk dat ik te veel vast zit in technieken. Ik zou meer vrijheid willen. Is de cursus dan wel geschikt voor mij?

Technieken geven je enerzijds expressiemogelijkheden, maar brengen je ook vaak in het denken. In de cursus leer je hoe je jouw technieken een andere plek kunt laten innemen tijdens het creëren: ze worden geen leidraad maar hulpmiddel. Deze vaardigheid is te oefenen met de opdrachten die ik geef.

5. Kan ik de cursus uitproberen en geld terug krijgen als het me toch niet bevalt?

Er is een 30 dagen niet goed geld terug garantie. 

6. Hoelang blijft het lesmateriaal beschikbaar?

Je krijgt een toegangscode voor de online omgeving en deze blijft geldig zolang Vanuit je Bron bestaat, met een minimum van een jaar. 

7. Je gaat uit van kleurpotloden. Kan ik ook andere materialen gebruiken?

Ja, de opdrachten zijn in diverse tekenmaterialen uit te voeren. Ik heb er voor gekozen om van kleurpotloden uit te gaan omdat deze makkelijk verkrijgbaar zijn en eenvoudig toe te passen. Zo doende heb je weinig techniek nodig en kan je je meer op het creatieve proces zelf richten. Maar natuurlijk staat het je vrij om alle opdrachten op een andere wijze uit te voeren. Dat is juist inspirerend!

8. Is de cursus ook geschikt voor kinderen?

De cursus is geschreven voor volwassenen. Een aantal opdrachten is met kinderen (vanaf circa 7 jaar) uit te voeren. 

Opgave of interesse online cursus:

via de mail: info@vanuitjebron.nl. 

Meer informatie: bel: 0612690685 of mail: info@vanuitjebron.nl.