Creativiteit vrijmaken; gratis E-book

Gratis E-book

Wil je ook je eigen creativiteit ontdekken?

Van oorsprong is elk mens creatief. Kinderen spelen spontaan en ontdekken al doende. Maar door de opvoeding leren we dat bepaalde dingen goed zijn en anderen niet. We leren dat creativiteit gaat over “iets moois maken”. We denken dat het kind met een 8 voor tekenen creatiever is dan het kind met een 4. Maar is dat wel zo?

Oordelen beperken je creativiteit 

Creativiteit is een soort kriebel in jezelf om iets te doen. Het grote nadeel van oordelen is dat je gaat nadenken over wat je maakt. Hierdoor verdwijnt  je spontaniteit, het volgen van je impuls. Je beperkt je mogelijkheden tot expressie. Je mag bijvoorbeeld niet meer over lijntjes heen gaan, of je wilt geen rood omdat dat een te sterke kleur is. Al die oordelen gaan, vaak ongemerkt, door je hoofd en voordat je het weet pas je je creatie aan aan “hoe het hoort”. Creatief zijn wordt een kunst, waar je talent voor moet hebben. Terwijl het een natuurlijke behoefte en gave is! Iedereen is creatief!

Creativiteit weer laten stromen

Gelukkig kan creativiteit weer gaan stromen. Door je bewust te worden van jouw oordelen én de mogelijkheid om het anders te gaan doen, krijgt je creativiteit weer een kans. Je kunt zelfs bij Point Zero komen, het punt waar geen oordeel is. Daar is Van daaruit creëer je in flow. Heerlijk, als je je creativiteit zo kunt laten stromen. Het blijkt ook van onschatbare waarde voor jouw persoonlijke groei.

Creativiteit wacht gewoon op de mogelijkheid tot expressie. Het zijn slechts je gedachten die het blokkeren.

Ontdek je oordelen en leer ze te ontkrachten

In het E-book leg ik je uit hoe je weer kunt leren om vrijuit te creëren. Daarnaast mak je kennis met je draken en Drakenland. Het land van goed en fout. Met een leuke drakenquiz ontdek jij welke creatieve oordelen jouw creativiteit remmen. 

Vervolgens krijg je handreikingen om er anders mee om te gaan. Zo wordt je uitgenodigd om het pad van vrije creativiteit te betreden.

Creatiever leven

Wie zijn creativiteit ontwikkelt, zal ook een creatiever leven krijgen. Je ontwikkelt namelijk spelenderwijs steeds meer zienswijzen om met problemen om te gaan. Creativiteit werkt als Pokon voor jouw groeikracht.

Vraag gratis het E-book aan

Hieronder kan je gratis het E-book aanvragen. Ik wens je veel creatief plezier toe en hoor graag hoe het E-book je bevalt.

🔒 Als je mijn e-book aanvraagt ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Je ontvangt een aantal mails over Drakenland en vrije creativiteit en bent aangemeld voor mijn nieuwsbrief. Bij elke mail kan je je onderaan de mail met de afmeldlink weer uitschrijven.