Intuïtief schilderen: cursus Creatief Avontuur

Intuïtief schilderen; spontaan laten ontstaan

Intuïtief schilderen is prachtige, authentieke expressie. Niet het resultaat, maar het proces is het belangrijkste. De cursus Creatief Avontuur laat jou schilderen, puur zoals het intuïtief in jou opkomt. Je krijgt alle ruimte voor jouw authenticiteit. Binnen die ruimte ontdek je vanzelf jouw eigen blokkades. Waar lukt het niet meer om je eigen impulsen te volgen? Wanneer ga je er iets van vinden? Ga je werken aan je schildering, opdat het beter moet worden? Of haak je af, omdat je het niets vindt voorstellen? Daar help ik jou persoonlijk, waardoor je zicht krijgt op je overtuigingen en nieuwe mogelijkheden ontdekt.

Ieder schildert voor zich, in eigen tempo en op eigen wijze. We werken zo veel mogelijk in stilte en overleg vindt, zo ver mogelijk, 1 op 1 in een andere ruimte plaats. Zo is er alle ruimte voor jouw privacy, waardoor er ruimte is om persoonlijke aspecten te delen. Creatieve weerstanden zijn namelijk gerelateerd aan persoonlijke ervaringen.

Doordat je met elkaar in één ruimte schildert, ontstaat er een stimulerende omgeving, waarbinnen je elkaar inspireert en ervaringen kunt delen. Want ook al volgt ieder zijn of haar eigen proces, de gemeenschappelijke deler is zoveel groter dan je verwacht!

Om dat zo optimaal mogelijk te kunnen doen zijn er geen opdrachten geen meditaties en geen nabespreking. Het is echt jouw creatieve -tijd! Wel is er een voorbespreking, voor wie dat wil. Hier kan je alle vragen en ervaringen met de groep delen of techniek input krijgen. Na afloop ontstaan er vaak spontane gesprekken en zijn er cursisten die, op eigen initiatief, met een heerlijk soepje uit het Grand Café nog even samen zijn.

Een uitgebreidere beschrijving van de cursus vind je HIER

Data 2024

Blok 2: 8 lessen € 96,00 (wachtlijst)

12, 19, 26 april, 17, 24, 31 mei, 7, 14 juni (reservedag 28 juni).

Blok 3: 11 lessen €132,00 (wachtlijst)

13, 20, 27 september, 4, 11 oktober, 8, 15, 22, 29 november, 6, 13 december

Stadjerspaskorting

Je kunt voor maximaal 10 lessen per jaar de Stadjerspaskorting voor de cursus Creatief Avontuur inzetten. Je betaald dan € 8,00 per les in plaats van € 12,00. Geef bij aanmelding aan of je gebruik wilt maken van deze korting. 

Het cursusgeld is inclusief het basisschildermateriaal en exclusief koffie en thee (te verkrijgen bij het Grand Café Trefpunt). Mocht door Corona de lessen niet doorgaan, dan krijg je het resterende geldbedrag terug.

Tijd: 

Van 10.00 – 10.30 is er een startend samenzijn, waar je vragen kunt stellen en ervaringen met elkaar kunt uitwisselen. Veel cursisten ervaren dit als een moment om even in het lokaal aan te komen. Dit facultatief: je komt als je dit graag wilt. Let op: het is geen open inloop!

Van 10.30 – 12.00 is er schilderen. Degenen die niet bij het samenzijn willen zijn, komen kort na 10.30 binnen.

Na afloop is er gezamenlijk schoonmaken en opruimen. Dit duurt max. een half uur.

Om iedereen de ruimte te geven om helemaal in eigen privacy te creëren, hebben we geen gezamenlijke nabespreking. Zo ervaar je alle ruimte om dat te maken wat er komt. Natuurlijk kan je tijdens het schilderen altijd met mij overleggen. In de praktijk ontstaan er tijdens het opruimen vanzelf wel korte uitwisselingen tussen mensen die dat graag willen.

Corona-maatregelen:

Op dit moment zijn er geen coronamaatregelen meer. Het Trefpunt houdt zich aan de landelijk gestelde maatregelen. Mochten er, door Corona, lessen niet doorgaan, dan krijg je het resterende geldbedrag terug.

Lokatie:

wijkcentrum Trefpunt, Beijumerweg 17 9737 AB Groningen

Groepsgrootte:

Groepsgrootte maximaal 9 personen. Als de cursus vol is, kan je je opgeven voor de wachtlijst. Zodra er een plek vrijkomt, krijg je, vrijblijvend, een attenderingsmail dat je je kunt opgeven voor de cursus. Omdat in de huidige groep vrijwel geen plekken vrij komen, kan het lang duren voordat je aan de beurt bent. Wil je liever direct aan de slag? Kijk dan bij de online training Maak intuïtief je creativiteit vrij; leer drakenfluisteren. Individuele sessies zijn ook mogelijk. 

Opgave voor wachtlijst:

Via het contactformulier aan de zijkant van deze pagina kan je je belangstelling aangeven of je aanmelden. Je kan ook mailen naar info@vanuitjebron.nl