Verwonderen met je mobiel, deel 1

Verwonderen: vormen en kleuren ontdekken

 

Verwonderen is een prachtige manier om te genieten van al het moois, waar je anders zomaar aan voorbij loopt. Ik zet het vaak bewust in, als ik te veel in mijn hoofd zit of aan het piekeren ben. Ik stuur mezelf op een verwondertocht en ga heerlijk om in de buurt rondwandelen om met mijn mobiel foto’s te maken. Niet om mooie foto’s te maken, maar om te te ontdekken en te verwonderen. Terwijl ik wandel, laat ik me leiden door mijn ingevingen. Zodra iets me opvalt of aantrekt, ga ik op onderzoek uit; naar beelden die ik nog nooit gezien heb. Dat laat me verwonderen en verwonderen haalt me uit mijn gedachten.

Ik neem je mee op een verwondertocht.

In het parkje bij mij in de buurt staan twee prachtige wilgen langs het voetpad. Het meest logische is om de boom in zijn geheel boom te fotograferen. Daardoor valt me opeens op, hoe het avondzonnetje door de bladeren heen schijnt en een prachtig kleurverschil in de bladeren teweeg brengt.

De boom trekt me aan: hoe is het tussen al die bladeren? Ergens voelt dat verlangen een beetje vreemd, wat kinderachtig haast. Maar gelukkig heb ik mijn mobiel, als excuus om in de boom te gaan en als verwondermiddel.

Door mijn verlangen te volgen, stap ik over de schroomdrempel en voel ik me een kind op ontdekkingstocht. Eigenlijk is het super leuk tussen de bladeren!

De stam

De boom trekt nog meer. Welk beeld ontstaat er als ik dicht bij de stam ga staan? Ik heb ontdekt dat je hiervoor de selfiekant van je mobiel kunt gebruiken. Dan zie je op je telefoon direct het beeld verschijnen en kan je spelen met het beeld. Je moet je telefoon een beetje schuin houden, om te voorkomen dat je er zelf ook op komt te staan. Opeens zie ik oerwoudreuzen!

En dan komt het creatieve kind in mij helemaal los. Ik onderzoek de stam en geniet van korstmossen. Wat heerlijk dat mijn mobiel ook kan vergroten, zodat ik het macro kan zien. Ik zie gezichten in de schors en fotografeer de hangende takken. Er komen torretjes in beeld en de boom wordt een groot ontdek-universum.

Door me zo te verbinden met spelen, ontdekken en genieten, laad ik weer helemaal op.

Thuis speel ik nog verder met deze foto’s. Daarover de volgende keer.

Wanneer was jouw laatste verwondertocht?

Meer lezen?

Hoe zet je de eerste stap als je het spannend vindt om intuïtief te schilderen?

Leven vanuit je verlangen