Toen ik zo duizelig was, dat ik niets meer kon, omdat elke activiteit me duizeliger maakte, raakte ik eerst in paniek. Maar omdat dat ook niet bevorderlijk werkt, ging ik creatief denken en de diercoaches van Think like a Zebra raadplegen. Het hielp mij om anders naar de situatie te kijken.

Diercoaches aan mijn bed

Ik trok de Beer, die zei: “Als de winter komt leg ik al mijn activiteiten stil en zorg ik alleen voor het noodzakelijke om te blijven leven. Welke activiteiten kan jij tijdelijk neerleggen?” Eigenlijk vond ik dat een hele flauwe kaart, omdat dat een schot voor open doel was. Maar goed, het is een begin. “Huishouden mogen huisgenoten doen, maar er is niemand die mijn zakelijke taken kan overnemen. En er moet toch geld op de plank. Maar tegelijkertijd kan ik nu echt niets.”

De Hagedis kwam langs en zei; “Bij gevaar laat ik mijn staart los. Het lijkt een essentieel deel van mij en toch kan ik t laten gaan. Wat kan jij loslaten? Wie weet groeit t straks weer aan!”

O, ja, hagedis, je hebt gelijk, als ik nu zou willen blijven werken, zou ik mezelf een burnout bezorgen. Dus eigenlijk is er nu alleen maar uitrusten, eten en drinken, herstellen etc. Ik zeg al mijn activiteiten af en bind er geen eindperiode aan vast. Want anders wil ik morgen weer beter zijn. Dus regelde ik dat er mails verstuurd werden, waarin alles afgezegd werd. De kangoeroe, die graag de volgorde van dingen omkeert, knikte instemmend. Hoezo zou werk op de eerste plek moeten staan? Je staat toch zelf op nummer 1.

Reorganiseren van middelen

Maar dat loslaten, daar bleef t toch knagen bij mij. Hoe moet dat dan met geld? De Muilezel kwam langs en zei: “Ik ben een combi van een paard en een ezel. Een ongebruikelijke combinatie. Wat kan jij combineren, t.a.v. jouw verlangen om geld te verdienen en ziek zijn tegelijkertijd.” Opeens moest ik aan de pot met geld denken die net was vrijgekomen. Geld wat ik spaar voor mijn pensioen. Als ik mezelf daarmee een paar maanden uit betaal, kan ik geld verdienen en ziek zijn en tegelijkertijd goed de tijd voor het herstel nemen. Maar toch voelde ik me nog schuldig. Het pensioengeld is toch voor later!

Anders noemen

De heilige Koe kwam aan mijn bed en zei: “Soms hoef je alleen de naam te veranderen, om een verandering te bewerkstelligen. Hoe kan jij het anders noemen? ” Ik was even verbijsterd en toe viel het kwartje. “O”, en ik begon te glimlachen,”Dus ik kan een paar maanden met vervroegd pensioen!” Dat voelde direct al veel beter! Vervolgens visualiseerde ik mezelf als bejaarde en sprak met mezelf nu. Mijn bejaarde zelf zei: “Gebruik t alsjeblieft nu. Nu heb je t nodig. Ik heb er niets aan als ik te vroeg bejaard moet worden, omdat je nu te vroeg weer begint. Neem je tijd om echt te herstellen en beter te worden.” Opeens was ik niet meer ziek, maar met vervroegd pensioen, met toestemming van mijn oudere zelf. Dat voelde een stuk beter.

Profiteer van crisis

De Slang kwam langs en zei: “Toen ik voor straf mijn poten verloor, ontdekte ik bijzondere manieren van bewegen. Hoe kan jij van deze crisis profiteren?” Ik ontdekte mijn eigen prioriteiten: wat vind ik makkelijk om los te laten en wat voelt als dat het door mag gaan. Het intuïtief schilderen voelde als iets wat ik t allerliefste doe. En daarna het creatief denken. Ik bedacht dat als ik lang niets zou kunnen, ik misschien een boek zou kunnen schrijven over intuitief schilderen. Zo kwam een verborgen wens naar voren, die op Facebook enthousiast is ontvangen.

Nieuwe impulsen, nieuwe mogelijkheden

Ook haalde ik de boeken over zentangles voor de dag, opdat ik hele kleine tekeningetjes in bed kon maken. In t volgend blog zal ik hier op in gaan.  Ze zijn er echt ideaal voor creativiteit tijdens een ziekbed. En zo vond ik ook weer een oude mandala tussen t tekenpapier, die me zei: “Heb geduld. Met rust komt t goed en laat je niet leiden door je angst.”

Creatief denken

Wat ben ik blij met de training in creatief denken, die me zo duidelijk heeft geleerd, dat er altijd oplossingen te bedenken zijn. De diverse dieren die aan mijn bed kwamen leerden me om t geheel een positieve wending te geven en daardoor kon ik me makkelijker overgeven aan wat er is. Nu ik langzaam herstel, zal ik de coaches raadplegen, om mezelf op koers te houden. Want voor ik t weet, verval ik in oude patronen, terwijl ik een andere weg wil inslaan.

Dus mocht jij ziek zijn en er mee worstelen, laat de diverse diercoaches eens op ziekenbezoek komen, en ontdek verrassende oplossingen. Ik kan ook via skype of E-mail met je meedenken.

Meer weten over creatief denken, met de methode Think like a zebra? Kijk op https://www.vanuitjebron.nl/coaching/think-like-a-zebra/

 

 

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *