Voorspelbaarheid: behoefte van de maand november 2013

Is dat niet bijzonder! Ik realiseer me dat de maand november al een week oud is en dat ik  nog geen nieuwe behoefte op de blog had geplaatst. En wat trek ik als behoeftekaart: voorspelbaarheid. Bij deze beloof ik, dat ik er echt naar streef om de behoefte van de maand op de eerste dag kenbaar te maken. Zodat de behoefte van de maand een voorspelbaar patroon heeft. Soms moet je afspraken maken, om voorspelbaarheid te creëren.

Hoe is het voor jou?

* Waar houd je van voorspelbaarheid?
* Wat doet het met jou, als die voorspelbaarheid niet plaats vindt?
* Hoe voorspelbaar ben je zelf? Hoe beoordeel je jezelf daarin? Ervaar je dat als een groot goed, bijvoorbeeld als  trouw, of vind je het eerder saai?
* Sta er deze maand eens bij stil: wat is de kracht van voorspelbaarheid, en hoe kan jij deze inzetten?
* Waar mag je leven wel eens wat minder voorspelbaar worden?

Ter illustratie:

In september was efficiëntie de behoefte van de maand. Dit resulteerde er bij mij in dat ik nu weer dagelijks mijn sleutels op een vaste plek neerleg. Minder zoeken, meer rust en voorspelbaarheid. Heerlijk!

Tegelijkertijd houd ik helemaal niet van grappen, waarvan ik tijdens het vertellen al weet hoe de grap gaat aflopen. Dan kan ik er niet om lachen. Dan heb ik juist behoefte aan inspiratie: iets vanuit een nieuwe blik zien. Het onverwachte.