Diverse intuitieve kaartsets vormen samen een spel voor persoonlijke ontwikkeling.

Intuïtieve kaartsets combineren

 

Intuïtieve kaartsets

Ik ben gek op intuïtieve kaartsets en heb er in de loop der jaren vele gekocht. Ik gebruik ze vooral op de momenten waarbij ik weet dat er iets mag veranderen, maar ik niet goed weet hoe of wat. Het huidige past me niet goed meer; ik heb er last van. Maar het nieuwe is nog onduidelijk. Het heeft nog geen vaste vorm. Er komen ideeën langs, maar niets lijkt echt te beklijven. Vervolgens vraag ik me af of ik wel goed bezig ben. Ik loop te piekeren, zoek naar antwoorden, maar kan ze niet vinden. Of ik ontdek juist te veel mogelijkheden, waardoor ik door de bomen het bos niet meer zie. Ik wil hulp, maar ik weet eigenlijk niet wat ik wil vragen of waar ik met mijn vraag terecht kan. Dat maakt de verwarring alleen maar groter. Sinds een jaar heb ik hiervoor een nieuwe oplossing ontwikkeld. Ik combineer kaartsets! Het is een prachtige ontdekking.

Gesprek met de kaarten

Bij de kaartsets heb ik me afgevraagd: wanneer gebruik ik deze? Daardoor ontdekte ik de volgende vragen:

 1. Wat is nu belangrijk om bij stil te staan? (eigengemaakte set via Buitengewoon Zijn training)

 2. Wat helpt me hierbij? (eigen gemaakte set via Buitengewoon Zijn training)

 3. Welke kracht kan ik inzetten? (Angel cards)

 4. Wat houd ik voor mezelf verborgen of mag juist wat minder aandacht krijgen? (Pandora™kaarten)

En naar keuze, afhankelijk van de vraag en interesse:

 1. Welke eigenschap kan ik hiervoor gebruiken? (100 deugden inzichtkaarten)

 2. Welke nieuwe denkvorm kan ik toepassen? (Think like a Zebra® kaarten)

 3. Als ik het meer spiritueel benader, wat zegt het me dan?

  * in woorden (kaarten Eckhart Tolle, de kracht van het nu kaarten)

  * in beeld (Tools of the Arcturianskaarten (Janosh))

 4. Welke inspiratiebron helpt mij? (Het elfenorakel)

Ontdekken van de grote lijn

De kaarten geven een speelse en onverwachte dimensie. Doordat er verschillende invalshoeken achter elkaar worden gebruikt, ontstaan er heel snel nieuwe inzichten. Met elke set doorbreek ik het vaste patroon. Tegelijkertijd wordt uit de verschillende associaties de grote lijn duidelijk. Nieuwe opties komen boven drijven en je eindigt met een overzichtelijk verhaal, waarvan ik innerlijk voel: dit klopt! Hoofd en hart komen op één lijn of het dilemma tussen hoofd en hart wordt concreet. Ook dat is belangrijke informatie. Meerdere malen gaf de laatste kaart exact de samenvatting van het hele gesprek. Dit is een enorme bekrachtiging. Na de kaartlegging, kon ik een nieuwe actie formuleren en uitvoeren, omdat het innerlijk weer kloppend voelde. Door in beweging te komen, kreeg het proces weer voortgang.

Kaartlezen met anderen

Ik werd nieuwsgierig: werkt dit alleen voor mijn brein of werkt het ook voor anderen? Ik nodigde mensen uit voor een goed gesprek en echt: elk gesprek werd een prachtig gesprek! 

Er kwamen vragen langs als: 

 • Waarom zit ik nu zo slecht in mijn vel?

 • Wat heb ik nodig om mijn volgende stap te zetten?

 • Waar mag ik meer aandacht aan schenken?

Bij ZZP’ers:

 • Welke richting wil ik met mijn bedrijf opgaan?

 • Hoe kan ik anders met geldzorgen omgaan?

Bij iemand met relatieproblemen: wat kan ik zelf bijdragen aan verbetering?

Maar ook open het gesprek in gaan en direct associëren op de kaarten, bleek goed te werken. Daarmee kwamen vanzelf de belangrijke aspecten naar voren.

Dus heb je net als ik, meerdere kaartsets: ga ze samen gebruiken. Wil je het persoonlijk ervaren: neem contact met mij op voor een goed gesprek met de kaarten. Online coaching is mogelijk. https://www.vanuitjebron.nl/coaching met kaartsets

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *